Parcurgând site-ul, te rugăm să ții cont că acesta este încă în dezvoltare și informațiile sunt în proces de completare și actualizare.

Mindtools este un mediu în care participanții au ambientul propice dezvoltării holistice ale propriului lor sistem. Prin asta, ce ne dorim pentru fiecare om și generațiile care vin e ca ei să aibă capacitatea și resursele să aleagă conștient ce vor să facă, totodată să înțeleagă mecanismele interioare și exterioare prin care să ducă la îndeplinire ceea ce își propun.

 

Pentru a obține asta la MT toate metodele pe care le utilizăm cuprind 3 piloni pe care noi îi considerăm necesari și suficienți și în același timp prezenți în tot ce ne înconjoară:

natură

Natura se referă la mecanismele care sunt în funcțiune în interiorul și exteriorul nostru în mod natural. Nu înseamnă că ceea ce e realizat de om e artifical, dimpotrivă, e tot din inspirația și imaginația noastră, e ceva care reproduce în mod creativ ceea ce mintea vede și înțelege că există deja.

Prin pilonul de natură dorim să scoatem în evidență modul de funcționare a mediului înconjurător și a sistemului uman. Cel mai ușor mod de a înțelege/percepe asta este prin a fi în contact direct cu cele 5 elemente care sunt în componența a tot ce ne înconjoară și inclusiv a corpului uman- apă, pământ, foc, aer, spațiu.

Pentru ca un om să manifeste ceva în jurul lui, necesitatea fundamentală este ca el însuși, propriul lui sistem să funcționeze în parametri optimi. Pentru asta este nevoie pe de o parte de a înțelege mecanismele naturale și pe de altă parte a te pune în aliniament cu ele.

 

 

The source of inspiration, the richness we achieve.

Every child is an artist, the quest is how to remain one once we grow up.

 

artă

Pentru a produce ceva constructiv, inovator și benefic la nivel personal și al societății, o altă cerință este creativitatea. Aceasta este stimulată în cadrul minții umane în cel mai facil mod prin artă, la modul generic vorbind. Aici nu vorbim doar de pictură, muzică sau teatru, ci vorbim de tot ce e creație în general, exprimare a creativității.

Arta pe lângă că stimulează creativitatea unei minți, are un “side effect”, acela de a ajuta o minte pur rațională să își depășească limitarea de a gândi totul urmărind un rezultat anume. Arta în general abstractizează realitatea și de cele mai multe ori, este generată fără o utilitate anume expres urmărită. Iar creativitatea în definitoriu este exact transcederea/depășirea limitărilor.

comunitate

Și nu în ultimul rând, orice întreprinde o persoană, indiferent de scopul pentru care o face, fie că e un scop altruist sau scop egoist și indiferent de domeniul în care activează o persoană, aceasta se face alături de oameni și pentru oameni. În sensul acesta, e firesc necesar să înțelegi mecanismele de funcționare a relațiilor interumane și a relațiilor sociale. Acestea compun al treilea pilon, pe care îl numim generic comunitate.

 

 

It’s always about people and among people.